ТРАДИЦИЯ НА ЦВЕТНИЦА: АЛЕЯТА НА ЖИВОТА ЗАКИПЯВА ОТНОВО

Алея на новия живот
контакти

В традиция се превръща засаждането на дръвчета за новородените на Димитровград. Тази година няма да бъде изключение. За трета поредна година на ЦветницаАлеята на новия живот“ отново ще закипи от гласовете на децата и техните родители. Вече се е провела първата работна среща за уточняване на дейностите по събитието. Предстои да се направи справка за новородените през 2012 г. и периодът до празника през настоящата. След това да се изпратят писма до родителите, за да се запишат, ако желаят да засадят фиданка за своето дете, съобщават от общината.

Кампанията стартира за първи път през 2011 г., по инициатива на общинския съветник Христо Цветков. Тогава справката показа, че за 2010 г. са се родили 339 деца, за 2009 – 420. В първата проява бяха засети 171 дръвчета – кедър и кипарис, през 2012 г. – 136. Те бяха осигурени безплатно. Така ще бъде и сега.

Хората могат да поставят табели, на които да пишат имената на децата си, с цел да ги познават, когато посетят мястото. Задължението за наглеждане остава за родителите.

Димитровград получи преди две години приз за „Зелена община“ от екологичното министерство и сертификат „Община приятел на детето“ от УНИЦЕФ. Алеята на живота бе като естествено допълнение към тези две признания. Тя се намира в парк „Марица“, а указателни табели насочват родителите към нея. Все още не е ясно кое точно място е определено за тазгодишната кампания. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук