ТРАДИЦИОННИ ЛЕТНИ ПРОЯВИ ГОТВИ ЧИТАЛИЩЕ „ПРОБУДА“

Традиционни летни прояви готви Народно читалище „Пробуда 1926“ – Добрич. След месец димитровградското село ще бъде домакин на поредното издание на Националния литературен празник „Доброслов“. Седмица по-късно, ще се проведе Пети юбилеен национален събор „По стъпките на Света Богородица“. В организацията се включват още Община Димитровград и Кметство Добрич.

auto-banner„Доброслов“ започва на 6 август в центъра на селото. Час по-късно в църквата „Свети Иван Рилски“ ще се отслужи водосвет, непосредствено след който е началото на литературното четене. Вa късния следобед е предвидено връчване на наградите на отличените в конкурса. Той популяризира новата поезия и се стреми да реализира най-дългото четене.

Следващата проява в Добрич, посветена на Света Богородица, ще се проведе в два дни – на 13 и 14 август. В парка на населеното място колоритната програма включва изява на групи за автентичен фолклор, народни традиции и обичаи, танцови групи и ансамбли, индивидуални изпълнители. Съборът цели съхраняване на българския дух, чрез красотата от багри и звуци.baner-wid

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук