Препоръчват топъл чай срещу горещините

контакти

Сред асоциациите, когато чуем за горещини, е да се сещаме за студени напитки. По-добре е обаче да пием топъл чай, който уравновесява температурата на тялото и околната среда и води до охлаждане. Трябва да пием и повече вода. Студената не е за предпочитане, макар повече да ни се иска да я консумираме, казват специалисти.

Останалите препоръки са по-познати, когато настъпят жеги. Трябва да стоим повече на сянка, да ограничим излизанията на открити пространства следобед, да носим шапки, светли дрехи, температурата в стаята или колата да не е много по-ниска от външната и т. н.

Очертава се гореща седмица. С всеки изминал ден температурата ще се повишава с градус. Ако в понеделник и вторник средната максимална температура ще е около 33-34 градуса, то в края на седмицата се очакват стойности до 40 градуса  в страната.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук