ТОПОЛОВГРАД В АКЦИЯ ЗА СВОЙ ШАМПИОН

Призив от община Тополовград
контакти

Община Тополовград изпрати призив чрез областна администрация Хасково за подкрепа към шампиона на града – 27-годишният Георги Киряков. В момента той се намира в инвалидна количка, след претърпяна преди време тежка катастрофа. Обездвижен е от кръста надолу.

Още от ранните си години Георги се занимавал с волейбол, баскетбол, лека атлетика…След инцидента не се отказва от спорта. Подхваща канадска борба и други дисциплини към националния параолимпийски отбор. Печели близо 40 медала. Най-големият му успех е трето място на световно първенство в Дубай. След инцидента му е правен ядрено-магнитен резонанс, впоследствие още един. Лекарите стигат до констатацията, че за него има, макар и малък шанс да проходи отново. Всичко е до воля и характер. До ден днешен не съм се примирил. Не, аз трябва да продължа, трябва да се боря, няма път назад, категоричен е той. Мечтата му е да си направи подобно изследване отново в чужбина, но за това трябват средства.

Идват светли празници. Нека проявим доброта, милосърдие, състрадателност! Има много начини да го направим. Един от най-добрите е да се посветим на тази благородна кауза. Да сбъднем мечтата на нашето момче – шампиона от Тополовград, който впечатли България със силния си дух и с човешкото си достойнство!, призовава кметът на Тополовград Божин Божинов.

От общината публикуват банкова сметка с апел към хората да помогнат:

IBAN: BG72STSA93000020853406

BIC: STSABGSF

”Банка ДСК” ЕАД, клон Тополовград

Георги Киряков

Повече информация  може да бъде предоставена от Красимира Ятакчиева – началник на отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Община Тополовград: тел. 0470 5-33-47 ; GSM 0885305237;  e-mail: [email protected].

Георги Киряков разказа историята си в предаването по БТВ „Предай нататък“. Клипът може да видите в следния ЛИНКПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук