Топлят ли електрическите камини – мнения от Mr Bricolage

Какво представляват

Една електрическа камина може да изглежда точно като традиционната, но пламъците и клапаните са фалшиви, въпреки че разликата почти не се забелязва. Има разнообразие във формата, дизайна и големината, като обикновено, в комплекта са включени огнището (самата камина) и облицовката (неговата рамка). Тези уреди са изключително ефектни и са едно от най-изгодните и стилни решения за дома, които mr bricolage може да предостави.

Какъв е разходът на енергия

Във вътрешността на електрическите камини има метални намотки, които се загряват автоматично и топлината, която се генерира във самият уред се избутва в помещението с помощта на вграден вентилатор. Механизмът е практически безшумен, но има и модели, които издават звуци, подобни на топъл пукащ огън. Хубавото на тези уреди е, че топлината не се губи, защото топлината генерирана от намотките се избутва на 100%.

В режим на отопление консумацията на електроенергия е около 1-2 kW, а в режим на отопление – около 100 W. Специалният им термостат автоматични следи температурата в помещението и съответно включва или изключва уреда, докато помещението не се затопли до зададената температура, избягвайки излишен разход на енергия.

Защо да си вземете електрическа камина

Избирането на отоплителни тела за дома е невероятно труден процес. Той зависи не само от състояние на сградата и достъпните енергийни източници, но и от твоите лични предпочитания. С цел да улесним този избор, сме описали нашите мнения относно защо ползването на електрически камини е добър вариант за всеки дом:

  • Чистота и безопасност –  Липсата на отпадъчни материали и това, че не се отделя вредни газове или изпарения, са основните предимства на електрическата камина. Този уред е изключително подходящ за индивиди, които желаят да внесат изисканият уют от реално огнище, но се опасяват от проявата на алергични реакции и дихателни проблеми при поддръжката му. За разлика от стандартните инсталации, които имат реален пламък, електрическите имат хладна повърхност и са изключително подходящи за домакинства с деца и домашни любимци, защото не съществува опасност от опарване и други наранявания.
  • Лесна поддръжка и употреба – Получаваш максимално усещане на комфорт, но с минимални усилия. Пламъкът е изкуствен, което ти спестява носенето на дърва, поддръжката на огъня и събирането на пепел. Работният процес може да се регулира дистанционно, като всички имат регулиране на яркостта и защита от прегряване. Ефектът на пламъка може да бъде включен, независимо от режима на отопление.
  • Лесна инсталация и мобилност – Може да се инсталира навсякъде в дома и без опасения, че ще навреди на меката мебел. В зависимост от интериора и желания ефект – тя може да е ъглова, на поставка, захваната за стената или вградена. Инсталацията е толкова бърза, че само трябва да решиш, че искаш електрическа камина и да я комбинираш една от многото облицовки на пазара. Напълно пропускаш времеемки занимания като  проектиране, съгласуване за инсталация и вграждане. Мобилността е другият съществен момент, тъй като тези уреди само се включват в мрежата. Самото преместена в друго помещение става лесно и без необходимост от инструменти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук