ТОПЛА ЧАКАЛНЯ И СТАЯ ЗА МАЙКИ, СЛЕД РЕМОНТ НА ГАРАТА

На топла чакалня ще се радват пътниците, след като бъде извършен ремонта на жп гара Димитровград. Сега също има закрито пространство, но новото ще бъде специално обособено и затоплено. За майките с деца пък се предвижда специална стая, в която да изчакват влаковете. Помислено е също за достъпа на трудноподвижните хора, както и санитарни възли за тях.

В момента дейностите не са обхванали основната част на сградата. Ремонтът засега се извършва в пространството около подлеза и сегашната чакалня. Там ще се отделят пространства за търговски обекти.

Все още не е решено каква реорганизация ще има на билетните каси. По предварителна информация се знае, че жп пултът за управление ще бъде изместен в сградата на старото РСВ /ресторанти и спални вагони/, източно от сградата.

По жп трасето кипи усилена работа. Оформят се пероните, които са почти готови. Те ще бъдат по-широки и по-високи. Влаковете продължават да се движат по 6-ти, 7-ми и 8-ми коловози. След време се очаква те да преминават по някои от по-вътрешните.  

[box_info]Спешни и изгодни имоти от СЛАВЯНА КОНСУЛТ: www.slavyana.com[/box_info] 

 



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук