Тонове фалшиви продукти и лекарства задържаха на Капитан Андреево

контакти

Фалшиви 33 024 кг прах за пране, 8217 л течен почистващ препарат, както и 14 670 лекарствени продукти задържаха служителите на митнически Капитан Андреево при две отделни проверки през септември, съобщават от Агенция Митници.

При един от случаите, на 26 септември пристига товарен автомобил с чужда регистрация, на път от Турция през България за Косово. Водачът – косовски гражданин, представя пред митничарите редовни документи за превозваната стока – перилни и почистващи препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение се установява, че стоката отговаря на декларираното по документи, но е с лога на известни марки. Открити са 12 палета с опаковки по 2 и 3 кг – общо 9984 кг прах за пране и 16 палета с общо 8217,6 литра течен препарат за измиване на съдове. В хода на проверката, в предната дясна част на полуремаркето до челната стена се установява, че са укрити и кашони с недекларирани лекарствени продукти. Открити са 14 670 медикамента, сред които инжекционни разтвори, ампули и таблетки с различно предназначение. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

Другият случай е от 6 септември, когато е извършена проверка на товарен автомобил с чужда регистрация, на път от Турция за България. Според представените документи, превозваната стока е перилни препарати. При извършената щателна митническа проверка са открити 27 палета с опаковки по 10 кг – общо 23 040 кг прах за пране. Всички опаковки са с логата на две известни търговски марки, с надписи на турски език.

В изпълнение на Европейския регламент 608/2013, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост, перилните и почистващи препарати са задържани. За случаите са уведомени притежателите на търговските марки, който са потвърдили, че стоката е фалшива.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук