ТОКЪТ С НОВИ ЦЕНИ ОТ 31 ЮЛИ, EVN В ГОТОВНОСТ

Нови цени на електрическата енергия ще има от 31 юли, съобщи председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов. По думите му, при обявяването на новите цени, ще бъде пояснено какви са ефектите от решението на КЕВР. Те ще влязат в сила от 1 август.

EVN е в готовност да организира отчитането при нови цени на електроенергията от август, съобщават оттам. Предвид очакваното решение на КЕВР от EVN напомнят, че всеки битов и малък стопански клиент на дружеството може, както при всяка промяна на цени досега, да отчете електромера си към 1 август 2015 г. и да предостави данните в удобен за него офис. Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.

Желаещите да се възползват следва да попълнят на място показанията в декларация, посочвайки измервателна точка /ИТН/ и клиентски номер. При предоставяне на данните от самоотчета, дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 31 юли 2015 г., включително, по старите цени, а от 1 август 2015 г. – по новите тарифи, определени от КЕВР. Предоставянето на декларациите в офисите ба EVN е безплатно и ще се извършва в периода от 3 август (понеделник) до 5 август (сряда), включително.

За всички клиенти, които не са пожелали да отчетат сами електромерите си към 1 август 2015 г., ще важи следният принцип, който се прилага успешно от години при смяна на цени:

  • Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юли 2015 г. до 31 юли 2015 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период.

•        Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 август 2015 г. до датата на отчитане през август 2015 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук