Този път депутатите не забравиха за общата снимка, но някои бойкотираха

Депутатите от новото 46-то Народно събрание не забравиха за общата снимка, след края на първото си заседание днес. Не така бе в началото на предишния 45-ти Парламент, защото за първи път в историята не беше направена обща снимка. Този гаф, може би, не бе случаен, защото пред сградата имаше протест.

Днес този пропуск не бе допуснат. Новоизбраният председател на Народното събрание Ива Митева, след края на първото заседание, призова колегите си да се съберат на стълбите пред официалния вход за обща снимка. Такава се състоя, но по информация на БТВ, парламентарните групи на „Има такъв народ“ и ГЕРБ са бойкотирали и не са участвали в кадъра. За спомен се снимаха депутатите от БСП, „Демократична България“, ДПС и „Изправи се! Ние идваме“, които обаче също не са били в пълен състав. Последната група от вчера е с това име и вече не е „Изправи се! Мутри вън!“

Първото заседание откри Мика Зайкова. В началото 240-те народни избраници положиха клетва, след което се изказаха политическите лидери… В следващите дни и седмици предстои да разберем дали ще има редовно избрано правителство или отново ще ходим на избори.

Снимка: БНТПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук