ТОДОР КОЖУХАРОВ ПЕЕ ЗА ПРАЗНИКА НА ЧЕРЕШАТА В КРЕПОСТ

контакти

Народният певец Тодор Кожухаров ще осъществи концерт в Крепост за Празника на черешата, провеждащ се за четвърта поредна година. Изпълнения за крепостчани и гостите той ще осъществи на 19 май, от 19:15 часа. Тържествата обаче започват още от 14 часа същи ден. Тогава официално ще бъде открит XIV Национален фолклорен събор „Читалището – храм на българския дух“, от който Празника на черешата е част, съобщи Димитрия Русева, секретар на читалище „Селска пробуда“. На територията на нашето населено място се отглеждат няколко сорта череши. Земеделски производители са съпричастни към нашата инициатива и ще предоставят от вкусните плодове на включените в конкурсната програма колективи, каза още тя. Ще бъде открито и пано, дарено от известния художник, крепостчанин и почетен гражданин на Димитровград – Христо Панев.

Засега 30 колектива са подали заявка за участие в конкурсната програма, която започва в 14:30 часа. Те са от Димитровград, Минерални бани, Стара Загора, Дебър, Караджалово. Тричленно жури с председател Николай Николаев от радио Стара Загора, членове Тодор Кожухаров и Александър Милушев, секретар на читалище „Заря“ – Хасково, ще определят най-добре представилите се състави. С изпълнения ще се отличат от клуба за народни хора в Крепост. След 20 часа ще се проведе награждаването.

Димитрия Русева каза още, че празникът продължава и на следващия 20 май, свързан с отбелязване съборът на селото – 21 май, посветен на равноапостолите Св. Св. Константин и Елена. Концерт от 19:30 часа ще изпълни оркестър „Родопи“, с ръководител Борис Христев. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук