Титли за Микяй Наим и Георги Иванов на държавно първенство по борба в Сливен

Възпитаниците на спортен клуб по борба „Димитровград“ Микяй Наим и Георги Иванов завоюваха златни медали на държавния шампионат по свободна борба в Сливен. Първенството се проведе в неделя, на което сребърен и бронзов медал за СКБ „Димитровград“ спечелиха Стилян Илиев и Драгомир Димов. В него участваха 189 състезатели от 39 клуба.

При 61-килограмовите триумфира Микяй Наим. В решителнаха схватка за златото носителят на златния пояс „Дан Колов“ от 2021-а се наложи над опитния Владимир Дубов с 4:3. В последните 10 секунди щабът на Дубов оспорва решението на съдията, но то не бе уважено. Преди това Микяй взе още 3 убедителни победи.

В категория тежка до 125 кг ликува Георги Иванов, който на Йордановден спаси кръста от водите на река Марица в Димитровград. На финала европейският вицешампион за кадети от 2019-а се наложи над азера Умар Исраилов – 7:1. Още във втората среща Иванов победи и другия чужденец в категорията – осетинеца Ален Хубулов с 2:0, а в актива си записа още две победи с по 10:0.

Снимка и информация: Българска федерация по борбаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук