Титла за димитровградчанка на Балканско първенство по джу-джицу

Още две състезателки от Карате клуб – Димитровград на Европейското първенство

контакти

Димитровградчанката Ивайла Димитрова спечели титла за България на Балканското първенство по джу-джицу, провело се в Баня Лука, Босна и Херцеговина. Новината първи съобщи кметът на Димитровград Иво Димов на профила си в социалната мрежа, който поздрави състезателката и треньорите й.

Ивайла е представител на клуб „Бугари“ – Димитровград. Със златото в Баня Лука тя се окичи във възрастова група до 12 години, кат. 36 кг.

Димитровградският клуб имаше още три участнички на Балканското първенство. Иванина Жекова, във възрастова група до 14 години, се класира пета, Теодора Иванова и Симона Толчева, до 16-годишните, се класираха съответно на седмо и осмо място.

Доволни сме от представянето на отбора с треньора Димитър Костадинов, но очаквахме и малко повече, сподели треньорът Гочо Гочев. Българският национален отбор има добро представяне – 12 златни медала на това Балканско първенство, поясни Гочев.

Той допълни, че на отбора му предстоят турнири, както и отборно държавно първенство по джудо, държавно първенство по самбо…

Добри новини пристигнаха и от Карате клуб – Димитровград. Още две състезателки от клуба бяха включени в Националния отбор по карате „Шинкиокушин„ на България.

Никол Панева и Александра Казакова ще ни представят през ноември месец на Европейското първенство в София в дисциплината „ката“, информира треньорът Иван Нондов. Към края на август стана ясно, че Анджелика Георгиева също си извоюва правото да представи България на Европейското първенство, което ще се проведе от 4 до 6 ноември в българската столица.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук