„ТЕЦ Марица 3“ с приз Работодател на годината, за значим принос в осигуряването на заетост

Да разкрие нови работни места през 2022 г., поставя си амбициозната цел дружеството

ТЕЦ „Марица 3“ АД – Димитровград получи приза РАБОТОДАТЕЛ НА ГОДИНАТА за 2021 г., в категорията „Работодател на годината със значим принос за осигуряване на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“. Той бе връчен на Централата от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, на проведена днес онлайн церемония.

Високото отличие се връчва за най-много назначени на работа лица през 2021 г. в регион Хасково, Кърджали и Стара Загора.

На церемонията бе отбелязано, че назначените безработни лица от регионалния трудов пазар са най-много на брой измежду всички региони в България. Още повече, че периодът през който това се случва, е белязан от масови съкращения на работници и служители, вследствие на кризата с КОВИД 19.

Общо назначените от ТЕЦ „Марица „3 АД и дъщерното му дружество „Марица Енерджи“ ЕООД безработни лица са над 180 души.

Следва също да се отбележи, че средната работна заплата в дружеството през 2021 г. е около 1400 лв., а общите плащания за заплати и осигуровки към работници и служители месечно е сума в размер над 500 000 лв. или около 6 млн. лева годишно. Като се има предвид, че около 96% от работещите са жители на Димитровград, то тази сума съставлява съществена част от изплащаните заплати в общината.

Ръководството си е поставило амбициозната цел през 2022 г. да разкрие значителен брой нови работни места, като отново по-голямата част от тях ще бъдат безработни лица на регионалния трудов пазар. В тази връзка изказваме своите благодарности към Дирекция „Бюро по труда“ – Димитровград за ползотворното сътрудничество, посочват от дружеството.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук