ТЕЦ „Марица 3“ продължава протестите, временният пуск отменен

контакти

Нашите протести срещу принудителното затваряне на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград ще продължат и със сигурност ще бъдат още по-мащабни. Те ще се състоят на софийска територия, съобщава за БТА юрисконсултът на дружеството Юлиян Семерджиев.

Към момента това е последната информация, след като към обяд днес бе съобщено за получено временно разрешение за работа на Централата, получено от РИОСВ – Хасково.

По тази причина дошлите в София работници от дружеството отмениха обявения протест през сградата на Министерството на околната среда и водите, както и планираното шествие до Министерския съвет и Парламента.

ТЕЦ  „Марица 3“ бе спряна принудително на 21 април зради системно неизпълнение на предписанията на РИОСВ и нарушения на Комплексното разрешително. Това приннуди служителите веднъж вече да излязат на протест – на 9 май, като блокираха за половин час движението по пътя Хасково – Стара Загора.

Малко сред поява на информацията за временно разрешаване на дейността от прес службата на областния управител Катя Панева съобщиха, че временната административна мярка за спиране на производствената дейност на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград все още е в действие. Това, заявяват от там, е след разговор с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

Потвърди го, малко по-късно и министър Борислав Сандов, на пресконференция. Разрешителната заповед от РИОСВ – Хасково била отменена от същата инспекция. По думите на Сандов  разпореждането за временен пуск било взето след оказан натиск и ултиматум върху директора на РИОСВ – Хасково Наталия Пачеманова. Което предизвика учудване у юрисконсулта Юлиян Семерджиев: Как бихме могли да окажем натиск?, риторично запита той – Заявлението за проявата на недоволство бе входирано във всички компетентни институции.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук