ТЕЦ „Марица-3“ обжалва във ВАС определението на хасковския съд. Работниците – на протест

контакти

ТЕЦ „Марица-3“ обжалва във Върховния административен съд /ВАС/ определението на Хасковския административен, с което на предприятието не се разрешава да работи докато текат съдебните процедури, стартирани след принудителното му затваряне. Жалбата е внесена малко преди края на работния ден в петък, информира юрисконсултът на ТЕЦ-а Юлиян Семерджиев. В нея, по думите му, са приложени доказателства за това какво ще коства на Централата и хората отказаното от ХАС искане дейността да бъде разрешена до произнасянето на съда по делото, заведено след принудителното спиране.

В тази връзка е и протестът, който енергетиците готвят за понеделник – 9 май. Той започва в 16,30 часа пред ТЕЦ „Марица – 3“, откъдето в шествие служителите ще се отправят към околовръстния път на Димитровград, водещ към Хасково и Стара Загора. Вероятно пътят ще бъде затворен. Възможно е и прерастване на протеста в гражданско неподчинение, допускат протестиращи.

Очакването е протестът да подкрепят почти всички работещи в затвореното предприятие. Така хората в ТЕЦ-а, подели инициативата, искат да изразят отношението си към възпиращия работата им проблем.

Към момента в предприятието са ангажирани около 230 човека на постоянен трудов договор. Хора в принудителен отпуск все още няма, но е възможно да се стигне и до тази мярка, допускат от ръководството.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук