ТЕЦ „МАРИЦА 3“ НА ПРОТЕСТ ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ

Начало на протестни действия от утре обявява Синдикалната организация на КНСБ при ТЕЦ „Марица 3“ АД, съобщава координаторът на ОбС на Конфедерацията в Димитровград Веселин Тодоров. Сред причините са неизплатени заплати от месец април 2015 г.

На 10 юли всички желаещи работници ще се включат в недоволството, носейки ленти, с надпис „Протест“. При липса на резултат, през следващата седмица има готовност и за ефективни стачни действия, завяват от Синдикалната организация в предприятието.

Оттам, в декларация до директора, се казва, че повече от 10 години в ТЕЦ-а няма сключен Колективен трудов договор /КТД/, а действащият Браншови колективен трудов договор /БКТД/ не се спазва.

Работниците и служителите на предприятието останаха на дъното на сектор Енергетика по работни заплати, допълнителни възнаграждения и социални придобивки. Наближава една година откакто депозирахме проекта ни за КТД и ви поканихме за преговори. До момента не само няма никакъв резултат, но не сме провели нито една съвместна среща по обсъждане на проекта за договор. В резултат липсата на ангажираност и неспазване договореностите на национално равнище, работниците и служителите на ТЕЦ „Марица 3“ ежемесечно не получават това, което им се полага и това, което получават техни колеги в сектора, се казва в декларацията.

В нея се декларира готовност за ефективни протестни действия. Исканията са за сключване на КТД в предприятието; изпълнение на БКТД, действащ към момента; определяне на конкретна дата за изплащане на заплати и спазването й; изплащане на старите задължения за безплатна храна.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук