Тестват BG-ALERT в Хасково и още четири области

контакти

Поетапното тестване на новата система BG-ALERT, допълваща възможностите за ранно предупреждение и оповестяване, ще продължи в областите Хасково, Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян на 23 ноември (четвъртък).

В диапазона между 12:00 часа и 12:30 часа телефоните ще получат съобщение, съдържащо текст на български и английски език. Тестовото съобщение ще бъде получено без значение в какъв режим са телефоните и на кой мобилен оператор са. Хората ще могат да изключат сигнала, когато го получат. В самото съобщение ще бъде посочено, че става дума за тест, поясняват от МВР – Хасково.

Целта на тестовете е проверка функционирането на системата и населението да придобие представа за съобщенията и съпътстващото ги поведение на мобилните устройства. Очаква се системата да започне да работи официално в началото на следващата година.

Официален тест на BG-ALERT започна на 7 ноември поетапно във всички области на страната. На 29 ноември е предвиден национален тест в цялата страна.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук