Без паника! Тестват система за оповестяване на аварии в „Неохим“

Ще бъдат включвани сиренни системи на акустични сигнали и гласови съобщения за техническа проверка

контакти

Тестове на Локалната автоматизирана система за оповестяване при промишлени аварии на територията на „Неохим“ АД ще се проведат на 11 март за времето от 11:00 до 11:30 часа.

Това посочват в писмо до кмета на Димитровград Иво Димов от ръководството на химическия завод, съобщават от Общината. В него се информира предварително за тестовете, за да не се създадат излишни паника и стрес сред населението.

От предприятието поясняват, че реализират проект по изграждане и осъвременяване на съществуващата локална система за оповестяване, чрез която се предупреждава населението за евентуална авария.

В рамките на половин час на 11 март – от 11:00 до 11:30 часа, по време на тестването ще бъдат включвани сиренни системи на акустични сигнали и гласови съобщения за техническа проверка.

В информацията изрично се подчертава, че няма причина за безпокойство, тъй като това ще бъде тест на оповестяващата система!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук