Тестват за коронавирус възрастни хора и персонал в Дом „Кенана“. Резултатът се чака

Сто четиридесет и три от теста са направени на потребители и персонал в Дома за стари хора „Кенана“- Хасково. Резултатите им все още се обработват. За последното денонощие на територията на област Хасково са взети сто шейсет и една проби за наличие на коронавирусна инфекция. От РЗИ-Хасково за взети сто петдесет и три проби. Останалите десет проби, взети от РЗИ-Хасково, са осем контроли и две на контактни лица. Те са отчели отрицателен резултат, информират от Областна администрация.

Напълно излекувани са жена на 40 години и момче на 17 години от община Хасково, две жени на 61 и 65 години, момиче на 12 години и мъж на 32 години от община Димитровград, мъж на 70 години от община Любимец и момче на 18 години от община Ивайловград.

От МБАЛ-Хасково са взети 8 проби за наличие на COVID 19. Седем са отчели отрицателен резултат и една позитивен. Положителен резултат е отчела пробата на мъж на 59 години от община Тополовград. Той е бил приет в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково в тежко състояние вечерта на 31 юли с пневмония и придружаващо заболяване – захарен диабет тип II. Мъжът е починал на 2 август, информират още от Областна управа, с изказване на искрени съболезнования към близките и семейството на починалия човек.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 93. От тях шест са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, един в болница извън областта, двадесет и пет са на домашно лечение. Трима са починалите, а петдесет и осем –  оздравелите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук