Текущи проблеми и задачи обсъдиха в първи за мандата ден на кмета

контакти

Първи за новия мандат ден на кмета организира днес градоначалникът на Димитровград Иво Димов с новоизбраните кметове на населени места в общината и ръководителите на службите за сигурност и безопасност. Те обсъдиха основните дейности, произтичащи от работата им и взаимодействието между отделните звена и институции.

Дискутирани бяха проблеми със сметоизвозването по населените места и незаконните микросметища, ефективен контрол на правоохранители и местна власт в общината, с цел превенция срещу престъпността и осигуряване спокойствието на гражданите, адекватна и навременна реакция в кризисни ситуации.

Друга тема бе състоянието на електропреносната мрежа в общината и къде предстои да бъдат извършени подобрения по нея, както и очакваните сигнали и предложения от местните управници за проблеми по места, които да залегнат в инвестиционната програма на дружеството за 2024 година. По нея бе посочено, че има над 300 компрометирани стълба в общината, подмяната на които е предвидена да бъде извършена до втората половина на следващата година.

Обсъдени бяха още социалните програми и социални услуги и възможностите на хората от малките населени места да се възползват от тях.

В инициираната от кмета на Димитровград Иво Димов среща участваха заместникът му Светослав Стойков, секретарят на Общината Венета Колева, управителите на Общински предприятия „Благоустрояване“ и „Траурен обреден дом“ Тихомир Гочев и Славея Михайлова, експерти от общинска администрация. Освен кметовете и кметските наместници на населените места, включиха се още гл. инспектор Християн Христов – ръководител на Районно управление на МВР – Димитровград, гл. инспектор Иван Пачов – ръководител на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, прокуристът на „Нео Титан“ Атанас Стефанов, ръководителят на EVN – Димитровград Пеньо Паунов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук