Тежко е състоянието на падналото от жп надлеза момче

Без опасност за живота е обгорялото и паднало от жп надлеза в Димитроввград 13-годишно момче, по информация на полицията, както писахме. Въпреки това, състоянието му е тежко, настанено в пловдивската клиника по изгаряния, сподели Татяна Белева, от пиар агенцията на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Момчето е с 22% изгаряния, които се водят шокови, обясни Белева, предавайки информация от началника на клиниката. Конкретизира, че при децата всяко изгаряне над 10% е шоково. Без значение дали изгарянията са голям или малък процент, първите три денонощия са шокови. През този период не може да се каже накъде ще тръгне и какво ще бъде възстановяването. При изгарянията, колкото повече време минава, толкова по-голяма опасност има да се влоши едно състояние.

Макар процентът изгаряния в конкретния случай да не е много висок, състоянието е тежко, а и не са локализирани само на едно място, а са почти по цялото тяло. Освен това, при удар от волтова дъга, изгарянето не е само външно, поясниха от пиар службата. Към момента оттам не посочиха дали и какви фрактури има, вследствие на падането отвисоко.

Пострадалият младеж е ученик в 7 клас в димитровградското училище „Васил Левски“, потвърди го директорът му Антон Иванов.

Ходи редовно на училище, добър ученик е, като оценки, няма регистрирани прояви и провинения. Не ми е известно друг път да е участвал в такива рискови игри. Трябва да се питат тези 5-6 деца, с които е бил, които са от други училища, заяви Иванов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук