Театрални костюми редят в димитровградския музей за 70 години ОДТ „Апостол Карамитев“

Представят и резултатите от проекта за обновяване на аудиовизуалната среда в Дом-музей ,,Пеньо Пенев“

контакти

Изложба на театрални костюми и реквизит от театрални представления ще бъде открита на 26 март 2023 г. (неделя) от 14.00 часа в Исторически музей – Димитровград, съобщават от Общината.

Експозицията, под надслов „70 неспокойни години театър“, ще покаже историята на димитровградския Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ от създаването му до наши дни. Темите са разделени по десетилетия. Своеобразната историческа разходка из театралната сценография ще бъде достъпна за гражданите до 9 май.

Тази година ОДТ „Апостол Карамитев“, в чиято сграда се прави ремонт, чества 70 години от своето създаване. Ннаред с юбилея, събитието се провежда в навечерието на Световния ден на театъра – 27 март.

Няколко дни по-рано, на 23 март, четвъртък, от  17.30 часа ще бъдат представени резултатите от проекта за обновяване на аудиовизуалната среда на постоянната експозиция в Дом-музей ,,Пеньо Пенев“.

Същевременно, излезе от печат сборникът с доклади от ІІІ национална научна конференция „Светът на българина през ХХ век“, която се проведе през 2021 г., по повод 70 години музейно дело в Димитровград. Екземпляри от сборника ще бъдат предоставени за нуждите на библиотеки, музеи и университети в страната, както и на всички автори.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук