ТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР ЗА НАЧАЛОТО НА ЕСЕННИТЕ МУЗИКАЛНИ ДНИ

С творческа вечер бе белязано началото на Есенните музикални дни в Димитровград. Изданието се провежда за 27-и път, чийто старт съвпадна с Международния ден на музиката – 1 октомври. Както подобава, събитието започна с поезия. То се проведе снощи в кафето на КДК, като бяха дошли и гости от Хасково.

Dimov-RadevaСпециален поздрав към дейците на културата отправи кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов. Той сподели задоволството си, че именно дейците са тези, които правят възможното да има културен живот, въпреки трудностите в днешно време. През този мандат съм се стремял да бъда близо до вас, сподели той пред аудиторията и обеща напролет, получи ли доверие,  да постави климатична инсталация в изложбена зала „Асен Крайшников“. Подари, освен това, часовник на КДК, приет от секретаря Анелия Радева, като подчерта, че времето е скъпо, но времето без култура е безвремие.

Есенните музикални дни продължават до 21 октомври. От 5-и до 7-и ще се състои четвъртото издание „В приказния свят на джаза“ – музикално-образователна програма за децата в забавачките. На 8 октомври, в камерната зала на КДК ще се състои концерт на хор „Родна песен„ – Хасково. Повече вижте в програмата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук