ТВОРЦИ ПОДРЕЖДАТ ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА

Великденска изложба ще подредят творци от Димитровград този петък. Откриването ще се състои в зала „Асен Крайшников“, от 18:00 часа. Проявата организират Дружеството на димитровградските художници, Клубът на дейците на културата и Община Димитровград.

Изложбата е традиционна, провеждаща се неизменно в последните 15 години. Тя преминава под формата на базар и всеки ще има възможност да направи откупка. В момента се събират експонатите. Те ще бъдат аранжирани в сряда и четвъртък, за да бъдат готови за откриването в петък, информира секретарят на КДК Анелия Радева.

Сред участниците ще бъдат художниците Кънчо Кънев, Йордан Йорданов, Здравко Нейчев, Ангел Ганчев, Въльо Ненов. Свои неща ще покажат също скулпторът Гроздан Грозев, дърворезбарят Георги Георгиев, занимаващият се с вкаменелости Александър Киферов. Приложно изкуство ще покаже Георги Йорданов от Дневен център за възрастни хора с увреждания.

Във Великденската изложба посетителите ще видят и творби на дебютиращи димитровградски таланти, обещават организаторите. Тя ще остане в изложбената зала от 3 до 13 април, включително.

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук