Творецът Жеко Димитров – Жак: Бил съм между живота и смъртта, оцелявам с вяра

Благотворителна изложба, с картини на художника, поета и музикант, организира КДК, за да помогне за лечението му

В живота си съм имал моменти, когато съм бил между живота и смъртта. Оцелял съм до ден днешен, защото имам силна вяра в Бог, която е вдъхновение за мен. Радвам се на това, което имам. Не копнея за това, което нямам. Това ме прави щастлив, сподели творецът Жеко Димитров – Жак, при откриването на благотворителната изложба с негови картини – „Сезоните на живота“.

Експозицията организира Клубът на дейците на културата /КДК/ в Димитровград, която цели да набере средства за лечението на Жак. Думи за него каза в началото секретарят на КДК Анелия Радева, а изложбата откри председателят на клуба скулпторът Гроздан Грозев.

Всички в себе си носим сезоните на живота. Понякога ни е пролетно настроението, понякога сме разгорещени и жарки – като лятото, понякога сме тъжни – като есента, понякога ни сковава зимата, връхлитаща човек без да иска и очаква. Както казва едно мое четиристишие: Никой не знае какво го очаква, нито кога и какво ще се случи. Днес е оазис, утре е локва и животът отново ни учи, сподели художникът, поет и музикант.

Жеко Димитров е роден в Димитровград. Завършил е Държавната консерватория и години наред работи като професионален музикант. От 2000 г. започва да рисува, преди това пише и стихове, като е написал три книги, предстои от печат да излезе четвърта. През 2002 г. открива първата си самостоятелна изложба в КДК, а настоящата е 8-ма поред. Общо, има над 30 самостоятелни изложби в страната и чужбина…

Творецът получи покана за участие в изложби в Италия, Полша, Австрия, България, но поради здравословни проблеми, се отложиха. Сегашната, в КДК, е на любимата му тема – морска. Няколко откупки от „Сезоните на живота“ бяха направени преди и при самото откриване, беше поставена и кутия за дарения. Благотворителната изложба ще остане за посещение до 10 октомври… Желаещите да помогнат за лечението на твореца, могат да го направят и на банкова сметка, която е на снимката, отдолу.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук