ТВОРБИ НА УЧЕНИЦИ ОТ СОФИЯ ПРЕДСТАВЯТ В ДИМИТРОВГРАД

контакти

Творби на ученици от Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ – София представя Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ – Димитровград. От 15 юли до 25 август ще бъде открита за посещение изложбата „Живопис, графика и илюстрация“, в Зала 2.

Инициативата е поредна, продължаваща традицията за подкрепа към млади автори. Сред тях са тези от Националната художествена галерия, както и от Националната художествена гимназия в столицата, коментират от културната институция в Димитровград.

Сегашната изложба представя 80 картини на 55 млади художници, от 9, 10 и 11 клас. Творбите показват целия диапазон от изучавани техники, минали през индивидуалния избор на всеки един от авторите. Те са от времето на летните практики на учениците, в престижното учебно заведение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук