Творби на Дали и де Кирико до края на март в димитровградската галерия

контакти

Изложба в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ представя две от големите имена в сюрреализма – Салвадор Дали и Джорджо де Кирико и техният поглед върху библейски теми.

Творбите са оригинали и голяма част от тях са придружени със съответните сертификати за автентичност. В Димитровград те ще останат до края на март месец тази година. Организатор и партньор на експозицията е димитровградската галерия, в сътрудничество с Art Expo S.I.A. (Латвия) и Collection Kesauri (Франция).

Това е една от изложбите ни, с които обикаляме цяла Европа. Имаме подготвени 28 изложби, които представяме в държавни музеи и галерии, коментираха колекционерите.

Димитровградската публика и ние сме късметлии, че имаме досег до такова високо изкуство, заяви директорът на Историческия музей Антоанета Станчева. Тя допълни, че подобна изложба с оригинали е втора поред.

Заместник-кметът на Община Димитровград Яшо Минков изрази благодарност към екипите на Историческия музей и Художествената галерия, че често правят публиката съпричастна с изкуството на такива световни майстори.

Изложбата, както писахме, включва 84 оригинални творби и е разделена на шест тематични раздела. На откриването входът бе безплатен. В следващите седмици цената на билетите е: възрастни – 12 лв., учащи/пенсионери – 8 лв., групови посещения (10+ човека) – 4 лв./човек.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук