Тарашат ловци за пиячка и оръжие

Три ловни дружинки, на територията на тополовградските села Устрем, Планиново и Капитан Петко войвода, са посетили служители на „Контрол на общоопасни средства“, съобщават от МВР – Хасково. Целта – проверка на оръжие и наличие на алкохол при ловни излети.

Проверени са 30 авджии. Двама от тях са били на градус, макар не много висок. При първия са отчетени 0,36, а при втория – 0,12 промила алкохол. Съставени са им актове за носене на оръжие, след употреба на алкохол и са им конфискувани пушките.

От полицията съобщават още, че 37-годишен от хасковското село Гълъбец е пострадал в ловен инцидент. В неделя той ловувал с дружинката в землището на населеното място. Около 16:30 часа е прострелян в двата крака, неволно, от 36-годишен от селото, със законно притежавана ловна пушка. Пострадалият, без опасност за живота, е прегледан и обработен в спешното отделение на хасковската болница. Оръжието произвело изстрела, е иззето.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук