ТАНЯ АНДРЕЕВА ПО СТЪПКИТЕ НА ОБАМА – ЛЕЧЕНИЕ И БЕЗ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

контакти

Министърът на здравеопазването Таня Андреева явно е тръгнала по стъпките на Барак Обама. Президентът на САЩ се зае да извършва цялостна здравна реформа в своята страна. Една от причините за това е, че повече от 40 милиона американци нямат осигуровки, което е пречка за ползване на здравни услуги от тяхна страна.

„За мен като лекар е абсурдна идеята да се спре достъпа до здравеопазване на хора, които не са внасяли здравните си вноски. Това, върху което работя и ще започне да се случва от следващата година, са реформи за качествено обслужване в лечебните заведения, осигуряване на избор и защита към пациента, коментира Андреева пред Нова телевизия.

Според здравния министър целта е да се върне доверието към болниците, за да могат да бъдат мотивирани тези, които имат възможност да си плащат осигуровките – да го правят. Тя акцентира, че съвместно със Здравната каса се правят множество проверки, довели до налагане на доста санкции. „Мисля, че за в бъдеще много от лечебните заведения ще се замислят дали да искат допълнително заплащане от здравноосигурени пациенти“, каза още тя. 

За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук