„Танц върху жарава“ – първа стихосбирка на Мариана Ангелова

контакти

Първата стихосбирка на Мариана Ангелова – „Танц върху жарава“, бе представена в Димитровград. Премиерата на книгата се състоя на Музикално поетична вечер в Клуба на дейците на културата /КДК/.

Малко преди това, в зала „Асен Крайшников“ бе открита изложба с двадесет театрални и филмови плакати от колекцията на Полски институт в София. Експозицията организира джазменът Димитър Русев, който заедно с музиканта Митя Йорданов, се включиха в поетичната вечер в клуба.

„Танц върху жарава“ излезе на бял свят съвсем спонтанно. Изданието свързвам с предизвикателства, емоционални преживявания, срещи с различни съдби и пътешествия от последните години, които изразих в мерена реч, сподели поетесата.

Мариана Ангелова пише стихове от няколко години. Нейната нежна душевност е отразена в първата й книга, чиято премиера правим, каза при откриването секретарят на КДК Анелия Радева. Представяне на автора направи поетесата и журналист Тодорка Николова – редактор на книгата. В поезията на Мариана има нещо уникално – зрънце, завладяващо душата и сърцето. „Танц върху жарава“ остана вътре в мен, каза Николова.

Мариана Ангелова живее и работи в Хасково. Тя е здравен работник, в момента представител на фармацевтична фирма за региона. Част е от клуб за салса и други латино танци, с които се занимава в свободното време…

Реших първата среща да е най-напред в Димитровград, защото тук съм родена и имам много приятели, с които продължавам да поддържам жива връзка, подчерта Мариана Ангелова. Следващото представяне на „Танц върху жарава“ ще бъде в Хасково, вероятно – в края на месеца.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук