Танцьори, певци, музиканти и занаятчии – на фестивала „С танците на дедите ни“

Над 720 танцьори, певци, музиканти и майстори – занаятчии, от 5 до 80 годишна възраст, участват в Международния фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“ и в съпътстващия го Панаир на занаятите в Димитровград.

Фестивалът се провежда за осми път, ще продължи до 13 юни и се посвещава на паметта на изтъкнатия хореограф Димитър Дойчинов. Началото му бе на 9 юни, с голямо хоро на площад „България“. На същото място снощи се проведе концерт, от който са кадрите, предстои такъв и тази вечер, от 17:00 часа. Изявите се съпътстват от Панаир на занаятите.

На 12 и 13 юни са следващите изяви, които ще се състоят в спортна зала „Младост“, от 18:30 часа. В програмата са предвидени и още съпътстващи концерти.

На 13 юни домакините на фестивала – танцов ансамбъл „Звездица“, ще отбележат своя 25-годишен юбилей, от чиято страница във фейсбук ще получите допълнителни подробности.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук