Таксиметров водач и полицаи предотвратиха измама за 12 000 паунда

Измамници заплашват възрастна жена с физическа саморазправа, ако не даде пари и злато

Таксиметров водач и полицаи от сектор „Охранителна полиция“ предотвратиха измама за 12 000 паунда в Димитровград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В 12:30 часа вчера шофьор от Чирпан съобщава, че минути преди това е оставил жена на автогарата. Споделил опасенията си, че може да е жертва на измама, тъй като носила много пари и непрекъснато говори по телефона.

Двама полицаи успяват да стигнат до жената, след което я отвеждат в районното управление. В хода на разговора 72-годишната чирпанлийка обяснява, че около 10:00 часа й позвъняват мъже, заплашвайки я, че ако не даде наличните си пари, ще бъде наранена физически. Инструктирали я да отиде до Димитровград, където да остави 12 000-те паунда и златни накити.

След като таксиметровият шофьор я оставя, жената чакала да й съобщят мястото, където да остави парите. За нейно щастие, полицаите пристигат преди това и успяват да предотвратят измамата. По случая е образувана преписка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук