ТАЙНСТВЕНИ САМОЛЕТИ ПОРАЖДАТ СМУТ

контакти

Ниско прелитащи големи самолети над община Димитровград пораждат смут сред виделите ги хора. Прелитат на не повече от 300 метра височина. Два от тях преминаха снощи, след 19:30 през самия град и продължиха в западна посока. Шумът беше почти нищожен за такива машини. Преди да ги видим, си помислихме, че става дума за вертолети. Минаха толкова ниско, че бяха на нивото на лястовиците. Гълъбите от блоковете пък се разлетяха, разказаха очевидци.

Тайнствените самолети са били забелязани тези дни да прелитат и над няколко села в общината, предимно по поречието на Марица. Ако си по-далеч, звук почти не се чува, сякаш са включили на някакъв безшумен режим. Не се виждали и отличителни знаци, което засилва тревгата у хората. Част от тях се съмняват, че летателните апарати може да хвърлят вируси, че могат да разрушат нещо или носят опасни товари.

Отговор на притеснението дават от Министерството на отбраната. Става дума за военно-транспортни самолети С-130 J „Херкулес” и „Спартан“. Съвместна българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2014“ стартира от 13 юли и ще продължи до 26-и същия месец в района на Пловдив, съобщават оттам. В нея ще участват сили и средства от Българската армия, Министерството на вътрешните работи и Военновъздушните сили на САЩ в Европа.

По време на подготовката ще се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J „Херкулес” и „Спартан“. Българските и американските екипажи ще извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

olea-625-50 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук