Табелата на Алеята на новия живот – преди къртена, сега тотално разбита

Табелата на Алеята на новия живот, в парк „Марица“ в Димитровград, не за първи път става обект на посегателства. Наскоро обаче тя е била разбита тотално и безвъзвратно.

Изкъртена табелата бе в средата на 2018 г. Тогава, бе бързо изправена. Сега това е невъзможно, защото е напълно унищожена. Трошенето е било толкова сериозно и целенасочено, че парчета са се разхвърчали на метри от мястото й.

Вандалският акт е станал преди около месец, според хора, често посещаващи парка. Дотолкова те са свикнали с подобни гледки, че не им прави впечатление. За жалост, вече, го приемат за част от действителността. То не бяха детски площадки, пейки…, коментираха разхождащи се.

Има и няколко табели, сочещи към мястото. Част от тях също са изкъртени или с нецензурни надписи. И само можем да гадаем за причините да бъде така.

На Алеята на новия живот родители и близки на деца засаждаха дръвчета. Много от фиданките доста са пораснали, други – изсъхнали, поради една или друга причина.

Инициативата се провеждаше в парк „Марица“, на Цветница, 10 години подред. В последните две – също, но поради въведените здравни мерки, нямаше общо засаждане. Родителите получаваха  възможност сами да изберат мястото за декоративно дръвче на своето дете…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук