С 6.5 млн. лева набъбна сметката за изборите, предвидени за видеонаблюдението

С 6.5 млн. лева набъбна план-сметката за провеждането на изборите и от 87 млн. лева става 93.5 млн. лева.

С допълнителните средства ще се осигури техническо осигуряване на видеозаснемането и видеонаблюдението след края на изборния ден. Това обясни министърът на електронното управление Георги Тодоров, който обяви решението на Министерски съвет за отпускане на парите.

Те ще послужат за доставка на устройства, за комуникационна свързаност, за изграждане на информационната система, за видеоизлъчване, видеозаснемане и последващо съхранение на видеозаписите. Ще се изгради и нов сайт, на който ще се съхраняват записите, за да бъдат достъпни за всички, които решат да ги преглеждат.

Предстои уточняване как ще става заснемането на бюлетините и дали всяка една от тях трябва да се показва пред камерите. Това е ангажимент на ЦИК, която трябва да изготви методически указания. Ангажиментът на Министерски съвет е технически да обезпечи процесите, посочи министърът на електронното управление.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук