С 5000 ЛЕВА ИЗДАВАТ КНИГИ НА АВТОРИ ОТ ДИМИТРОВГРАД

5000 лева ще бъдат отделени от бюджета, за подпомагане издаването на книги на местни автори от община Димитровград. Приемането на ръкописите започва от началото на февруари и ще продължи до 21 март, информираха от администрацията. Предстои сформирането на комисия, която да оценява творбите.

Подпомагането на книгоиздаването е традиция от няколко години. През 2015 г. също бяха заделени 5000 лева. Тогава бе взето решение – 1000 лева от общата сума да бъдат заделени за съставяне и издаване, от Дружеството на писателите „Пеньо Пенев”, на алманах с творби от местни автори.

От Общината съобщиха още, че предстои провеждането на традиционните Пеньови празници на поезията, като през тази година ще се връчи национална награда. Организационен комитет, вече, работи, от ноември месец миналата година. Провела се е една среща, предстоят следващи.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук