С 20 КАРТИНИ ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЧУРЧУЛИЕВ“ ГОСТУВА В СВИЛЕНГРАД

newbeautyДвадесет грижливо подбрани живописни картини, от фонда на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, ще бъдат представени в Свиленград. Експозицията включва платна, на местни и национално значими автори, съобщават от димитровградската галерия.

Изложбата се реализира съвместно с Исторически музей – Свиленград. Тя ще бъде подредена в свиленградската Арт галерия. Откриването ще бъде на 18 март 2016 г., от 17:30 часа. Изложбата ще премине под мотото: „Пролетно настроение“, по повод наближаващата първа пролет. Заповядайте, канят организаторите.

Художествената галерия в Димитровград съществува от 1962 г. По същество тя е художествен музей, съхраняващ над 2250 произведения на близо 400 художници. Те са обособени в разделите живопис, графика, скулптура, съвременно изкуство и театрален плакат.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук