С шествие и митинг край Димитровград протест на пътни строители подкрепи хасковска фирма

Шествие с машини и митинг организира на разклона за димитровградското село Крепост пътностроителна фирма от Хасково. Така подкрепи национален протест на свои колеги, които днес изразяват недоволство на различни важни пътни точки в страната. Той е организиран от камара „Пътища“, с настояване държавата да изгради ясна перспектива за бранша.

Сред конкретните искания са да бъдат разплатени вече извършени дейности, както и своевременно да се предвиди план за зимното почистване на републиканската пътна мрежа.

Ние не искаме пари за нещо, което не сме свършили. Просто настояваме да ни бъде заплатено заработеното в предходните месеци, коментира Янко Янчев от хасковската пътностроителна фирма.

Досега не е предвидено да започне подготовката за зимно поддържане на пътищата. Зареждането на материали и подготовката на техниката трябва да стане до края на октомври. Ако поръчката закъснее, може да се стигне до невъзможност да почистваме, поясни Янчев.

По думите му, разговори не са водени с други фирми от региона, но той предположи, че те имат същите проблеми. Водят се разговори със служебното правителство, като до този момент няма информация да е постигнато съгласие. Какви ще бъдат следващите действия, ще бъде решено на национално ниво и ако промяна няма, предстоят тежки месеци, каза още той.

Зимата чука на вратата! Ще има зима без снегорини! Държава без пътища няма! Съжаляваме за неудобството!, както и табели с надпис „Протест“ на машините се видяха на днешния протест. Последните минаваха през кръговото между Хасково и Димитровград и на няколко пъти се връщаха през разклона при село Крепост, без да блокират движението. В района засилено бе полицейското присъствие.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук