С шествие и връчване на отличия Димитровград ще чества 24 май

контакти

По традиция, с шествие и връчване на отличия Димитровград ще чества 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Тържеството започва в 10.15 часа. Под съпровода на маршова музика, ученици и учители ще преминат в Шествие на училищата, водени от  Забавно-духовия оркестър, деца от „Галаксико“ с букви от азбуката, мажоретен състав от ОУ „Пенчо Славейков“ и ученици и учители от димитровградските училища.

Множеството ще премине по пешеходната алеята на бул. „България” и ще се отправи към сцената на пл. „България“.

Официалната част ще започне с химна на 24 май „Върви, народе възродени!“, в съвместно изпълнение на хор „Славейковци“ и Забавно-духовия оркестър с диригент Митко Митев. Награждаване на най-изявените учители, културен деец и ученици от общината ще е кулминацията на празника на буквите.

На 24 май традиционно Община Димитровград връчва най-високите отличия в областта на образованието и културата. И тази година на голямата сцена ще се състои официалната церемония по връчване на Специалните награди на Община Димитровград за 2024 година – „Учител на годината” и „Деец на културата”.

За трета година в тържествената церемония ще бъдат включени и отличени и най-изявените ученици. Те ще получат грамоти от Община Димитровград за постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград.

На площад „България“ ще може да се разгледа и изложбата „Ние се гордеем с тях“ – на ученици с отличия, награди  и постижения от димитровградските училища.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук