С ЧИТАТЕЛСКИ ДНЕВНИЦИ УЧЕНИЦИ ОПОЗНАВАТ КНИГИТЕ

Най-добре попълнен читателски дневник
контакти

Читателските дневници се радват на все повече популярност сред учениците в Димитровград. Те помагат на децата да свикват с книгите и засилват интереса им към четенето. След прочитане на дадено произведение, в дневника се попълват впечатления. Освен това рисуват избрани от тях герои или използват снимки, които след това залепят. Учат се по един интересен начин да мислят, разсъждават и да правят изводи. Могат да бъдат закупени готови или да се измайсторят от тетрадка, например, казаха от библиотеката. Повод бе награждаване на ученици в организиран от общината конкурс за най-добре попълнен читателски дневник, съвместно с културната институция.

Конкурсът бе обявен през миналия месец. Организира се за първи път в общината. Децата имаха възможност да представят попълнените дневници до 25 март. В надпреварата се включиха ученици в две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас.  Комисия от библиотеката разгледа творенията и определи първенците.

В първа възрастова група най-добре се е справила Христина Пенева. След нея класирани са Деляна Георгиева и Даниел Иванов. Във втората възрастова група първото място комисията определи за Даниела Койнова. Второ и трето останаха за Габриела Бойчева и Мария Господинова. За доброто си представяне те получиха, освен грамоти – лексикони, тайни дневници и специални кутии за канцеларски материали. Награди за колективно участие получиха ученици от 3 и 4 клас в ОУ „Алеко Константинов“. Специални награди при по-големите взеха също Мария Кирева и Ренате Майер.

Беше много трудно да ги оценим, защото всички бяха много хубави. Поради тази причина имаше и допълнителни награди. Ще върнем дневниците на децата, за да продължат да ги попълват, каза Светла Билярска, завеждащ детския отдел. Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“ Антоанета Шаркова допълни, че амбицията е следващата година конкурсът отново да се проведе. Тя пожела на децата да продължат да творят със същото желание и най-вече да четат.

На 16 април, отново в библиотеката, ще се състои награждаването и в друг обявен по-рано конкурс – за най-добра илюстрация по мотиви от български народни приказки.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук