С ЦВЕТЯ ПОКАЗВАТ КЪДЕ ЩЕ Е ПАМЕТНИКЪТ НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ СОЦИАЛИСТИ

контакти

С венци и цветя на 9 септември социалисти от Димитровград показаха къде трябва да бъде паметникът на Георги Димитров. Мястото му е в началото на парк „Марица“, както реши Общинският съвет. За целта събралите се бяха поставили на точното място умалено копие на именития български политик. Да почетат празника се бяха събрали социалисти, водени от Чавдар Георгиев – водач на листата за парламентарните избори на Коалиция „БСП Лява България“ за област Хасково, и Димитър Петров, председател на Общински съвет на БСП – Димитровград.

Заради пролятата партизанска кръв, заради кръвта на хилядите антифашисти нямаме право да забравяме 9 септември. Не бива да забравяме, че благодарение на 9 септември е създаден и Димитровград. Отбелязваме празника неслучайно тук, където трябва да бъде изправен паметникът на Георги Димитров. Това ще се случи, убеден съм, коментира пред множеството Димитър Петров. В речта си той акцентира, че едновременно с преклонението пред антифашистите се прекланяме пред труда и ентусиазма на хилядите строители на Димитровград. Ние честваме 9 септември не водени от носталгия по миналото, а търсейки онези житейски жалони – за свобода, солидарност, справедливост – помагащи ни да вървим напред – към бъдещето, каза още той.

9 септември е символ на борба, която не е само българска. Това е борба на Европа и на целия свят. Същевременно, в тази дата разпознаваме отприщеното съзидание в нашата страна за десетилетия напред. Днес живвеем в демокрация и, безспорно, това е постижение. Трябва обаче да си даваме сметка и за социалните ценности, коментира Чавдар Георгиев.

Водачът на листата на „БСП Лява България“ призова избирателите на предстоящите предсрочни парламентарни избори да изберат номер 22 в бюлетитана, ако желаят идеите, целите и вярата на 9 септември да бъдат пренесени в съвремието. След речите, поднасянето на венци и цветя, съпътствани с музикален съпровод – последва представяне на листата на Коалицията за Хасковска област.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Вижте писна ни да ни занимавате с глупости.Чествайте си го празника,помнете го като ви харесва,ама да имате претенции да чучнете паметник на входа на парка-възгеч,има достатъчно алеи,да ви гласува общиския съвет и ви даде една,пък си я поддържайте,събирайте се,чествайте-но ни оставете на мира.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук