С ХАЙДУШКА ПОЛЯНА ЗАПОЧНА ТРАКИЙСКИЯ СЪБОР, ТЕКАТ ПРИГОТОВЛЕНИЯ

С хайдушка и християнска поляна започна първото издание на Българския тракийски народен събор. Той се организира днес в парк „Вапцаров“ в Димитровград и е посветен на Свети пророк Илия.

В момента на мястото, в близост до Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“, текат приготовления. Разпъват се шатри за базар, подготвят се огнища, монтират се техниката и сценичното пространство за изпълненията.

bazar-parkВ 17:00 часа предстои представяне на народния фолклор. Два часа по-късно започват концертите на ансамбъл „Китна Тракия“ – Хасково, ансамбъл „Тракия“ – Пловдив, благославяне на българския народ за просперитет, изобилие, духовност, здраве… Кулминацията ще настъпи в 22:00 часа, когато в програмата ще се включат нестинари от Странджа планина.sabor nestinari

Предвидени са още атракции за посетителите в парка. Сред тях ще бъде Българска къща, представяща бита, културата и духа на българите в миналото. Тя ще бъде подредена от читалищата в община Димитровград. Децата пък ще могат да играят на традиционни за нашия народ игри.

 

 

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

 

 

delchev2 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук