С фолклор откриха рок без граници в Димитровград

контакти

С фолклорни изпълнения бе открит концерта, под надслов: „Рок без граници”, провел се снощи на площад „България” в Димитровград. В него участваха певческите хорове към читалищата в Крепост и Сталево. След това подгряха местните рок банди White Walkers и Slim Jim. Гвоздеят на програмата бе норвежката група Technical Estate/Teknisk Etat /  от град Фауске, в която е димитровградчанинът Пламен Петров-Бомбето.

Преди концерта гостите от Фауске бяха посрещнати по стар български обичай, с пита и дарове. Последваха фолклорните изпълнения, а след това рокаджиите забиха на сцената.

От 4-5 години се опитваме да дойдем и все не ставаше, понеже не можехме да синхронизираме почивките си. Радвам се, че тази година се получи и се навиха да дойдат, коментира Пламен Петров, който повече от 15 години живее в Норвегия. Съчетанието с фолклора се получи добре. Хората в групата харесват народните мотиви. Барабанистът дори поиска да научи неравноделните ритми, допълни Бомбето, отчитайки добрата организация на Община Димитровград

Водещият вокал и флейтист на групата Еспен и барабанистът Киъл свирят заедно още от 1974 г., а през 1996 г. създават Teknisk Etat. Останалите членове на рок бандата са се сменяли през годините. Най-новият от тях е димитровградчанинът Пламен Петров- Бомбето, който свири с групата от 2005 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук