С тържество откриха новата учебна година в българското училище в Комотини

контакти

С тържество днес бе открита новата учебна година в Българското училище „Свети Иван Рилски“ в град Комотини, Гърция. На празничната церемония присъстваха кметът на община Хасково Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев, заместник – кметът на община Комотини Йоанис Муртидис, първият секретар на българското консулство в Солун Тодор Петров, гости, родители и преподаватели, информираха от Общината.
Новите класни стаи в българското училище в Комотини са обзаведени с помощта на Община Хасково, дарила чинове, столове и други мебели за обзавеждането на школото.

Класните стаи, където българчетата ще учат, бяха осветени според православния канон. Веднага след това децата изпяха химните на България и Гърция и с радост прекрачиха училищния праг. Всички ученици получиха раници с учебни пособия, книжки и читанки от Община Хасково, добавят от там.

Сътрудничеството на Общината с преподавателите, децата и родителите от българското училище „Свети Иван Рилски“ започна преди по-малко от месец, когато е подписан Меморандум между двете страни. В следващите месеци предстоят съвместни прояви и размяна на гостувания на ученици от Комотини и Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук