С ТОРТА ЧЕРПИ СТЕФАН ДИМИТРОВ ЗА ПРИЕТА НА СЕСИЯТА ТОЧКА

С торта почерпи Стефан Димитров колегите си от Общински съвет – Димитровград. Причина бе приемането на внесена от него точка за промяна предназначение на имот, публична общинска собственост, в частна общинска собственост в землището на село Върбица.

Докладна с подобно съдържание не бе приета от ОбС на няколко поредни сесии. На днешното, майско заседание, гласуваха 31 съветници, от тях: „За“ – 23, „Против“ – 1, „Въздържали се“ – 7.

Решението се приема. Искам да благодаря на тези, които промениха становището си, каза Стефан Димитров, поискал почивка за да се нареже тортата.

Искам да напомня, че тази докладна беше внесена в първоначалния си вид от мен. Отхвърлихте я по неразбираеми за мен причини, заяви кметът Иво Димов.

С приемането на решението се дава съгласие за промяна предназначението на имот, с площ 0,410 дка, част от имот във Върбица, от публична в частна общинска собственост. То е във връзка с подадено искане за закупуване на имот, представляващ  част от общински път, попадащ между няколко имота. Предстои осъществяването на дейностите, необходими за изпълнение на продажбата.

Искането в ОбС е постъпило от „Братя Желеви“ ООД. Оттам уверяват, че при необходимост животновъди да достигнат до пасищата си и до други обекти, при нужда от напояване и т. н., ще се съдейства за осигуряване на достъпа безпрепятствено. Декларира се и готовност за подпомагане и съвместна работа с животновъдите. Основният мотив за промяната на предназначението на посочения път е, че той фактически обслужва само собствени на дружеството имоти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук