С ТОАЛЕТИ ОТ ХАРТИЯ И ПЛАСТМАСА ДЕФИЛИРАХА УЧЕНИЦИ

контакти

newbeautyС тоалети, основно от пластмасови и хартиени изделия, дефилираха ученици, начален етап, от СОУ „Любен Каравелов“ в Димитровград. Модната изява се състоя в двора на школото, посветена на Деня на Земята – 22 април. Празникът бе осъществен в аванс, на 21 април, тъй като на следващия ден ще бъде отбелязан патронният празник на училището.

Децата изработиха тоалетите от рециклирани материали, с помощта на учители и родители. С тях насочват вниманието към защитата на Земята и разделно събиране на отпадъци, коментираха организаторите. Те подготвиха и изложба, от отпадъчни материали, във фоайето на школото. Още една изложба, от рисунки, е подредена от северния край на СОУ „Любен Каравелов“, свързана с патронния празник.Ban-Leila

Приятно сме изненадани от въображението на децата и от дефилето. Облеклата, от рециклирани материали, са толкова хубави, че може да идвате с тях на училище, пошегува се директорът на училището Валентин Христов. Той раздаде грамоти на участниците и им благодари за този Фестивал на модата, както го определи, с екологична насоченост.

Денят на Земята през 2016 г. преминава под мотото: „Дърветата на планетата Земя. Нека ги садим“. Призивът към хората е да засадят поне по едно дърво. Ако всеки един направи това, ще бъдат засадени 7 милиарда фиданки. Така ще се допринесе за по-чиста, по-здравословна и по-устойчива планета за всички.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук