С танците на дедите ни и панаир на занаятите в Димитровград

контакти

Фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“ ще се проведе от 21 до 23 юни в Димитровград, а панаир на занаятите – на 21 и 23 юни. Изданията са поредни, с традиция в предходните години.

Първата фестивална вечер, на 21 юни, започва от 19.00 часа на площад „България“. С настроение публиката ще заредят ансамблите „Фолк Палитра“ – София, „Зора“ – Дупница, „Пълдин“ и „Белащенче“ – Пловдив.

Фолклорните изяви във втората вечер, 22 юни, започва от 19.00 часа в спортна зала „Младост“, при вход свободен. Концертът ще е по повод 30 години танцов ансамбъл „Звездица“! Ще видите емблематични танци от репертоара на „Звездица“ от всички етнографски области на България, в една вълнуваща среща на поколенията – танцьори на ансамбъла.

Хайде всички на хорото! Такъв е призивът към всички за последната вечер на фолклорния фестивал, на 23 юни от 19.00 часа на площад „България“. Ще се изявят фолклорна формация „Дива“ – Хасково, фолклорна формация „На мегдана“ – Димитровград, клуб „Любители на фолклора“ – Хасково, танцов състав „Веселие” –  с. Узунджово, танцова формация „Славяни“ – Хасково, певческа група при читалище „Искра“ – с. Каснаково, фолклорен клуб ансамбъл „Звездица“. Да отпразнуваме българското хоро с хубава музика и добро настроение!, канят организаторите.

Панаирът на занаятите ще е на 21 и 23 юни от 19.00 часа на площад „България“ – богато отрупан, с 15 занаятчийници. В него ще видите дърворезба, плъстене на вълна, художествена обработка на дърво, грънчарство, кожарство, бижутерия, бродерия, битови сувенири, декоративни свещи, меден кът и пчелни продукти. Творци от Димитровград, Хасково и Троян ще предложат красиви и сладки предмети и неща за всеки дом.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук