ВИКТОР ЧУЧКОВ С РЕКВИЕМ ЗА РАЗБИТИЯ РОЯЛ

Рецитал на един от роялите, с които Димитровград разполага, събрат на разбития, ще изпълни световноизвестният пианист и композитор Виктор Чучков. Той ще направи това в театър „Апостол Карамитев“. Концертът му ще бъде на сцената в димитровградския храм на Мелпомена, на 24 октомври. Засега часът не е уточнен напълно. Ще бъде от 18:30 или от 19:00 часа. „Поет на звука, виртуоз, вълнуващ интерпретатор на Моцарт, Лист, Шопен“, се изразява за Виктор Чучков музикалната критика. Музиканти решиха, че това е своеобразен реквием за разпарчосания роял „Блютнер“ в „Детски и младежки център“. Нещо като помен и изпращането му в историята.

Междувременно стана ясно, че около 21-24 октомври в Димитровград ще пристигне маестро Петър Димитров – един от най-големите майстори реставратори у нас. Неговата цел ще бъде да прегледа повторно двата рояла, намиращи се в театъра и в читалище „Христо Ботев“. Мнението му се очаква и за останките от разбития. Тогава окончателно трябва да се реши какво ще се прави с тях. Маестрото вече бе веднъж в Димитровград, за да прегледа музикалните инструменти.

Снимка от novinar.bg 

GO GRILL – истинската българска скара. За заявка: 0889/ 277 738

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Точно – реквием. In memoriam. За бог да прости невинната жертва на човешката глупост. Как можахте бе!?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук