С ПРИКАЗКА ДЕЦА БЛАГОДАРЯТ ЗА КНИЖКИ

Инер уил клуб
контакти

С пресъздаване на българската народна приказка „Дядо вади ряпа“ децата от ЦДГ 1 „Звънче“ благодариха на дамите от „Инер Уил клуб“ – Димитровград, за дарените от тях детски книжки. Със специално подготвени костюми, малчуганите влязоха в ролята на различните герои. Други пък се включиха с песни, танци и стихотворения в подготвената кратка програма.

Дамите осигуриха за тях 100 детски книжки. Те ще попълнят фонда на библиотеката в градината. Освен литература за най-малките, почерпиха децата с лакомства. Разказаха им за начинанието и за един цял нов свят, който ще намерят в детските книжки. Обясниха им, че интересни неща има не само по телевизията.

До този момент от „Инер Уил“ посетиха 12 детски градини на територията на общината. Във всички тях дариха литература за най-малките, която стана част от техните библиотеки. Утре ще бъдат в заведението в кв. „Мариино“. На 18 април ще отидат ОДЗ 4 – „Радост“, пет дена по-късно – в градината в Черногорово, на 22 май ще зарадват децата в ОДЗ „Лилия“, кв. „Изгрев“. Край на кампанията ще сложат в Меричлери, в ОДЗ „Д-р Теньо Стоилов“, на 28 май.

Целта е осигуряване на литература за най-малките за библиотеките в детските заведения. Инициативата – „Библиотека в детските градини“, е заимствана от столичната библиотека. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук