С представянето на съвременни творци продължава галерия „Петко Чурчулиев“

Следващата среща е с творби на Веселин Дамянов – Вес, изявяващ се в различни жанрове

Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ – Димитровград продължава с представянето на съвременни творци. Този път ще срещне аудиторията с автор, който има изяви в различни жанрове на изобразителното изкуство – от графика и екслибрис до живопис и нови медии. Това е Веселин Дамянов – Вес, чиято изложба Рисунка – Графика ще бъде открита на 15 април, петък, от 17:30 часа в Зала №1 на галерията, на бул. „Димитър Благоев“ № 7.

Веселин Дамянов – Вес е роден в Сливен на 30 май 1977 г. Учи в средното художествено училище „Димитър Добрович“ в Сливен, специалност „Плакат“, а  след това завършва висше образование във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Графика“ с бакалавърска степен (2002) и специалност „Живопис“ с магистърска степен (2004).

Член на Съюза на българските художници от 2004 година. През 2014 г. специализира в Сите Интернасионал Дез-Арт Париж – Франция . Има над 20 самостоятелни изложби, участва в над 200 международни и национални изложби, конкурси и биеналета, където печели повече от 80 награди. Над 20 от тях са първи награди. Негови творби присъстват в музеи и частни колекции в много европейски страни, както и в Китай, Канада, Тайланд, САЩ, Япония, Малайзия и др.

Автор с разнообразни търсения в областта на печатната графика, екслибриса, артистичната рисунка, карикатурата и живописта. Активен визуален артист и преподавател по изобразително изкуство. Живее и работи в Сливен.

Изложбата на Вес в димитровградската галерия ще продължи до 18 май тази година. Заповядайте, за да я разгледате, канят оттам.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук